Over Mariët Hermans

Expert in bedrijfscommunicatie

Beter en gemakkelijker schrijven

Schrijven leer je het beste van iemand die zelf veel schrijft. Door geregeld te schrijven ontdek je immers wat wel en wat niet werkt. Het schrijven van boeken en artikelen heeft me een helder inzicht gegeven in het schrijfproces. Mijn ervaring met schrijven wil ik graag inzetten om mensen te helpen beter en gemakkelijker hun gedachten op papier te zetten. Want als je dat goed kunt, bereik je eerder wat je wilt. Bovendien bespaart het je behoorlijk wat tijd.

Schrijven in begrijpelijke taal

Ook wil ik graag een bijdrage leveren aan het begrijpelijker maken van teksten. Waarom zien we zoveel hoogdravend, afstandelijk en ingewikkeld taalgebruik? Ons leven is vaak al zo ingewikkeld en druk. Laten we communiceren in begrijpelijke taal, zodat we na één keer lezen weten wat er staat.

Waarom Mariët Hermans inschakelen?

  • Je profiteert van mijn jarenlange ervaring op het gebied van trainen, schrijven en redigeren.
  • Je krijgt dezelfde kwaliteit als bij een professioneel trainingsbureau, maar bij incompanytrainingen geldt een flink lager dagdeeltarief.
  • Je ervaart maximale flexibiliteit. Een incompanytraining annuleren, verschuiven of de groep groter of kleiner maken? Er is heel veel mogelijk, dus schroom niet om met je vraag te komen.
  • Je haalt iemand in huis die met veel gedrevenheid en enthousiasme je opdracht uitvoert.

Mijn achtergrond

Voordat ik een eigen bedrijf startte, werkte ik ruim dertien jaar bij trainingsbureau Boertiengroep in Naarden. In het begin als trainer schriftelijke communicatie, daarna als manager van een team communicatietrainers. Tevens maakte ik deel uit van het MT van de Boertiengroep.

Als manager ben ik steeds communicatietrainingen blijven verzorgen voor mijn klanten. Niet alleen om voeling te houden met mijn vakgebied, maar ook omdat ik er volop plezier aan beleefde.

Voordat ik bij de Boertiengroep aan de slag ging, heb ik vele jaren gewerkt als redacteur en schrijftrainer bij organisatieadviesbureau Berenschot in Utrecht. Daarvoor volgde ik een studie Nederlandse Taal- en Letterkunde (afstudeerrichting: linguïstiek) aan de Universiteit Utrecht.